Föreläsningen om Quan Yin

I onsdags hade VanaDis Jamtland föreläsning om Quan Yin. Föreläsare för kvällen var Eleonor Magnusson som driver företaget Eternia http://www.eternia.in/ .  

Vi var en liten och mysig samling kvinnor som slöt upp för kvällen i spänd förväntan för att höra mer om Quan Yin. Vi höll till i Eternias lokaler där atmosvären är mjuk och kärleksfull.

Quan Yin, Den som lyssnar/hör , vandrade i mänsklig skepnad på jorden. En kvinna som var späd och mjuk, fylld av omtanke och vänlighet till allt och alla. En dag råkade hon ut för något fruktansvärt, och där går historierna isär om vad som faktiskt skedde, men hur det än var så miste hon då sitt liv. På grund av hur hon levt sitt liv, i omtanke och kärlek, så blev hon i sin död Upplyst.

Idag är Quan Yin den upplysta och den som hör. Hon hör alltid dina böner, hon lyssnar alltid och kommer med medkänsla, trygghet och kärlek. Hon står för moderlighet och hon är en healingens Gudinna. Hennes blomma är Lotusen, och hon har alltid en lotus med i sina avbildningar. Hennes speciella sätt att sitta, med det ena benet uppdraget, gör att många ofta förväxlar henne med Tara som har flera olika aspekter tex Green Tara, men dessa är alltså två olika.

Vi blev guidade i meditation av Eleonor i att möta Quan Yin. Jag som sitter vid pennan får utgå från min egna upplevelse och den var väldigt stark. Mitt möte med henne började med att hon visade att vi ska mötas utan masker, och skalade snabbt och lätt bort min, vilket gjorde mig tydligt medveten om den för första gången. Hon utstrålade en otrolig trygghet och mild kärlek, och under den stund jag satt med henne kändes allt underbat bra.

Så blev det fikapaus en våning ner.

Tillbaka igen så gav Eleonor oss Magnified Healing, och eftersom Quan Yin är en healingens Gudinna med sina egna alldeles speciella energier så var hon närvarande. Hon har även speciella blomessence-droppar vilka vi alla fick under tungan innan healingen startade. Ja, innan hela föredraget började sprayade Eleonor oss med Quan Yins energispray, istället för den vita salvian kan man nog säga. Så nu är vi extra styrkta alla vi som hade glädjen att få detta.

Det var en mycket fin kväll, som alltid i VanaDis regi ;) och glädjen är stor att få ta del av mer och mer av de kvinnliga energierna och de kvinnliga aspekterna i allt, denna gång Quan Yin.

Här nedan är en vacker staty föreställande henne.


Photobucket



Här är alla samlade under fikat, minus fotografen ;)


Photobucket


Ljus & kärlek till er alla och minns att Quan Yin hör er alltid om ni ber om något eller behöver känna stöd, trygghet och uppmuntran.

/ Trollkatt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0